Wat is pmu?

PMU is de afkorting van Permanente Make-Up

De NSGP staat voor Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU specialiste (www.nsgp.nl). De NSGP is het keurmerk voor de PMU specialist. Het maakt het voor de consumenten makkelijker een goede PMU specialist te vinden.

Examencommissie Irma Hulsher heeft Carin van de Kleine Prins toegevoegd aan de examencommissie van de NSGP.

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid.
 De meest voorkomende behandelingen binnen de permanente make-up zijn wenkbrauwen, eyeliner en lipliner. 

Permanente make-up wordt aangebracht door met heel dunne naaldjes door middel van een PMU apparaat.
 Ook zijn er verschillende soorten naalden, met elke naald zijn er diverse technieken mogelijk, met weer verschillende effecten.

Voor wie is de permanente make-up geschikt

Voor mensen die;

• Geen wenkbrauwen meer hebben (door epilatie)
• Moeite of geen tijd hebben om zich op te maken
• Geen haren meer hebben b.v. door ziekte
• Contactlenzen of een bril dragen
• Veel aan sport doen

Behandeling permanente make-up

De permanente make-up wordt bij de Kleine Prins gezet in 3 behandelingen en de eerste behandeling neemt de meeste tijd in beslag. U krijgt een intake gesprek, de vorm wordt bepaald en de kleur gekozen. Na de behandeling is de pigmentatie altijd te donker! 
De kleur zal na 3 á 4 dagen vervagen. Ongeveer 4 dagen na de behandeling ziet u dat de pigmentkleur een stuk lichter is geworden.
 De opperhuid vernieuwd zich en schilfert na 3 á 4 dagen gedeeltelijk af. Hierbij verliest u het pigment dat in deze laag was opgenomen.
 U kijkt nu als het ware door de opperhuid naar de kleur in de lederhuid.

 De tweede behandeling dient om de kleur weer bij te werken tot de kleur die u wenst. Ook kan er eventueel nog een correctie/ aanvulling op de vorm worden gebracht

. De derde behandeling die volgt, is een controle op de tweede behandeling. De puntjes worden op de bekende i gezet.

Doet een permantente make-up behandeling pijn

De ervaring leert dat, met de mogelijkheden tegenwoordig om te verdoven, de klant de behandeling heel goed ondergaat, er kan verdoofd worden met Emla crème, deze kunt u op recept bij de huisarts aanvragen.
 Een tube van 5 ml is genoeg, deze moet 30 minuten voor de behandeling worden aangebracht, met uitzondering van de oogleden.

Hoe lang blijft permanente make-up zichtbaar

Er kan een opfrisbehandeling gedaan worden zodra u ziet dat de permanente make-up dusdanig vervaagt dat u weer elke dag gaat bijtekenen. Dit is meestal na 1 á 2 jaar.
U betaalt dan een stuk minder, omdat u maar één behandeling
 nodig heeft.

De NSGP staat voor Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU specialiste (www.nsgp.nl). De NSGP is het keurmerk voor de PMU specialist. Het maakt het voor de consumenten makkelijker een goede PMU specialist te vinden.